Jitka Sedláčková

účetní Jarmilka

Narozena: 18.3.1961

Životopis: V letech 1979-1983 vystudovala obor herectví na pražské DAMU. Účinkovala v Činoherním studiu v Ústí nad Labem, v Národním divadle v Brně. Od roku 1989 je stálou členkou souboru Divadla pod Palmovkou, ale hostuje i v několika představeních v Divadle v Řeznické. Z jejich divadelních rolí v Divadle pod Palmovkou lze vyjmenovat např. Žebráckou operu, Obchodníka s deštěm nebo Kočka na rozpálené plechové střeše. V Divadle v Řeznické se objevila např. ve hrách Král Ubu nebo Tonka Šibenice.

Ve filmu se objevila v titulech Co chytneš v žitě nebo Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko.

Z televizních rolí připomeňme Hotel Herbych nebo Správný občan. V nedávné době hrála v seriálu Poslední sezona, coby host vystupovala i v seriálech Místo v životě, Světla pasáže, Zdivočelá země (pokračování), Trapasy nebo Vyprávěj.

Věnuje se rovněž dabingu - mohli jsme ji mj. slyšet v seriálech Žena zákona nebo Melrose Place. Mimo filmování ještě provozuje "Malé Nosticovo divadlo" a vede ochotnický kroužek seniorů.

Filmografie:

2010 Dešťová víla
2009 "Vyprávěj"
Šejk
2008 "Proč bychom se netopili"
Nebe a Vincek
"Černá sanitka"
2007 "Světla pasáže"
2006 Prachy dělaj člověka
"Poslední sezóna"
2004 "Hop nebo trop"
Milenci & vrazi
I ve smrti sami (TV)
2003 Maryška (TV)
"Nemocnice na kraji města po dvaceti letech"
2002 Takový slušný člověk (TV)
2001 Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko
1998 Co chytneš v žitě
Česká soda
1997 Doktor Munory a jiní lidé (TV)
1991 Discopříběh 2
Honzík (TV)
Maigretův první případ (TV)
Případy pana Janíka (TV)
1989 Uzavřený okruh

Novinky Tvůrci Fotogalerie Texty Návštěvní kniha
O seriálu Herci Místa natáčení Odkazy Kontakt