Václav Knop

ředitel Ježek

Narozen: 6.9.1949

Místo: Turnov

Životopis: Po absolvování DAMU působil pět sezon v Divadle v Karlových Varech, potom v ústeckém Činoherním studiu a od roku 1984 byl deset sezon členem Národního divadla v Praze.

Vystřídal řadu rolí v televizi i ve filmu. Z obrazovky je v posledních letech znám hlavně jako tělocvikář Jonáš v komediálním seriálu Hospoda. Patrně nejvíce se věnuje dabingu, jeho hlasem promlouval např. major Frank Burns ve známém seriálu MASH, věnuje se i dabingové režii a nebrání se ani divadlu (např. Deset Malých černoušků od Agathy Christie v Divadle komedie).

Filmografie:

2009 Zakázaný člověk
2008 Kanadská noc
2007 Muž a stín
"Trapasy"
V hlavní roli
2006 Obsluhoval jsem anglického krále
2005 Milovníci
2004 "Hop nebo trop"
I ve smrti sami
Jak básníci neztrácejí naději
1999 Debut (FAMU)
1998 Pražský duet
"Na lavici obžalovaných justice"
1996 "Život na zámku"
1994 Vekslák aneb Staré zlaté časy
Příliš hlučná samota
1991 Uzavřený pavilón
Tajemství
1990 Svědek umírajícího času
1989 Muka obraznosti
Volná noha
Právo na minulosť
1988 Nebojsa
1987 Mág
1986 Antonyho šance
1983 Straka v hrsti
1981 Skleněný dům

Přečtěte si:
Krátký článek v Týdeníku Televize
Malý rozhovor na serveru TV info

Novinky Tvůrci Fotogalerie Texty Návštěvní kniha
O seriálu Herci Místa natáčení Odkazy Kontakt