Tomáš Karger

Jiří Strach

Narozen: 26.11.1964

Místo: Praha

Životopis: Patří k zakládajícím členům Divadelního spolku Kašpar, který vznikl v roce 1990 kolem režiséra a příležitostného herce Jakuba Špalka. Spolek Kašpar (a Tomáš Karger samozřejmě s ním) působil nejdříve v Divadle Rokoko a od sezóny 1994-95 pak ve "svém" Divadle v Celetné. Tomáš hrál v kultovních představeních souboru, kterými jsou Růže pro Algernon nebo Shakespearův a Špalkův Richard III., kde hraje Stanleyho. Spolu s Janem Potměšilem nastudoval Tomáš Havlovu aktovku Audience (zde hrál sládka), na jejíž premiéru se byl podívat i sám autor a tehdejší prezident ČR Václav Havel. Dalším titulem, ve kterém bylo možno Tomáše vidět, byl Májový Shakespeare. Šlo o oslavu lásky v milostných dialozích tohoto anglického dramatika. V domovském Divadle v Celetné také dál hrál v představeních Krysař nebo Mrzák Inishmaanský. Hostoval rovněž v Národním divadle.

Kromě divadla se věnuje i dabingu, reklamám, popř. historickému šermu a jízdě na koni. Jeho hlasový přednes můžete posoudit i na audionahrávce známého románu Dana Browna Šifra mistra Leonarda (vychází na 7 CD).

Filmografie:

2005 Indián a sestřička
2004 "Hop nebo trop"
1992 Kamarád do deště II - Příběh z Brooklynu
1990 Houpačka
1987 Copak je to za vojáka
1983 Kluk za dvě pětky

Novinky Tvůrci Fotogalerie Texty Návštěvní kniha
O seriálu Herci Místa natáčení Odkazy Kontakt