Martha Issová

Bohunka Pelcová

Narozena: 22.3.1981

Místo: Praha

Životopis: Martha Issová je dcerou herečky Lenky Termerové, jejím otcem je Syřan Moris Issa. Je také sestřenicí známé herečky Kláry Issové. Studovala státní konzervatoř, kterou ale nedokončila. Poté studovala dva roky jazzový zpěv na konzervatoři Jaroslava Ježka.

Můžete či mohli jste ji vidět mj. v divadle na Fidlovačce (např. v titulech Horoskop pro Rudolfa II., Paní S. v rozpacích, Loupežník, Blboun, Dvojité salto a další) nebo v divadle Černá labuť (Růžové šampaňské v režii Alice Nellis; Martha hraje i v jejím filmu Tajnosti).

V televizi jste ji mohli vidět mj. v seriálu Dobrá čtvrť. Jako host také vystoupila dvakrát v talkshow Jana Krause Uvolněte se, prosím.

V roce 2005 byla nominována na cenu TýTý v kategorii Objev roku. Ráda cestuje a lyžuje, je velkou obdivovatelkou filmů Pedra Almodóvara. Jejím přítelem byl několik let herec, moderátor a houslista Martin Zbrožek, v současnosti je to herec Jakub Prachař (2008). Na plátně účinkuje v současnosti ve filmech Vy nám taky, šéfe! či Děti noci).

Filmografie:

2010 Lidice
Mamas & Papas
2009 Zoufalci
Líbáš jako Bůh
Operace Dunaj
2008 Děti noci
Vy nám taky, šéfe!
"Soukromé pasti"
2007 Tajnosti
Kolotoč
2006 "Náves"
2005 "Dobrá čtvrť"
Psí kus (TV)
Hrubeš a Mareš jsou kamarádi do deště
2004 "Hop nebo trop"
2002 Děvčátko
Waterloo po česku
2001 Nelásky
Otec neznámý (TV)
Tuláci (TV)
2000 Početí mého mladšího bratra
Začátek světa
1999 Hanele
1998 Láska
1997 O princezně, která nesměla na slunce (TV)

Přečtěte si:
Záznam chatu s M.Issovou ze dne 23.9.2005
Záznam chatu s M.Issovou a I.Pelantem na czech-tv.cz

Novinky Tvůrci Fotogalerie Texty Návštěvní kniha
O seriálu Herci Místa natáčení Odkazy Kontakt