Alice Veselá-Bendová

Andrea

Narozena: 1.11.1973

Místo: Praha

Životopis: Vystudovala střední umělecko-průmyslovou školu, obor nábytek a interiéry. Pracovala jako prodavačka v galerii módní návrhářky Heleny Fejkové, tam si jí všiml fotograf Jadran Šetlík a díky němu se začala věnovat modelingu. Tomu se společně s natáčením televizních reklam věnuje již 12 let.

Její první větší rolí v celovečerním filmu byla role Mirjany v titulu Báječná léta pod psa. Ve filmu jsme ji také mohli nedávno vidět ve snímku Sametoví vrazi. S režisérem tohoto filmu Jiřím Svobodou nyní natáčela i Ránu z milosti.

V televizi je kromě seriálu Hop nebo trop známá především jako Simona v seriálu Velmi křehké vztahy (původním názvem Rodinná pouta). Mohli jsme ji vidět v předčasně zastaveném seriálu Bazén (vysílala TV Prima). Objevovala se i v některých epizodách seriálu Letiště a je pravidelným hostem pořadu Hádej, kdo jsem.

Alice měří 175 cm. Miluje psy, jezdí na snowboardu, v létě ráda hraje tenis nebo jezdí na koni. Nejlépe si odpočine (aktivně) u moře. V roce 2007 se jí narodil syn Vašek.

Filmografie:

2006 "Letiště"
Všechno nejlepší
2005 "Bazén"
Sametoví vrazí
Rána z milosti (TV)
2004 Duše jako kaviár
"Velmi křehké vztahy"
Rána z milosti (TV)
"Hop nebo trop"
2001 Příběh rytiře
2000 The Immortal (TV)
1999 Love Lies Bleeding
1998 John Sinclair (TV)
Studená válka
1997 Báječná léta pod psa

Přečtěte si:
Záznam chatu s Alicí Bendovou na czech-tv.cz
Profil Alice na serveru osobnosti.cz (včetně fotogalerie)
Rozhovor v týdeníku Televize

Novinky Tvůrci Fotogalerie Texty Návštěvní kniha
O seriálu Herci Místa natáčení Odkazy Kontakt